Nárast aktivity Litecoinových Veľrýb

Vývoj v ekosystéme Litecoin pritiahol pozornosť veľrýb k altcoinom, pretože býci sa pripravujú na potenciálne zvýšenie ceny LTC na 150 USD.

Napriek nedávnemu poklesu v širšom priestore altcoinov, kryptomena LTC, preukázala silu, keď v utorok 2. apríla prekonala 105 dolárov. V súčasnosti sa LTC obchoduje o 1,45 % nižšie na 100,32 USD, pričom si zachováva trhovú kapitalizáciu 7,461 miliardy USD. Okrem toho denný objem obchodov LTC vzrástol na 1,34 miliardy dolárov.

Podľa údajov o reťazci poskytnutých spoločnosťou Santiment došlo za posledných 24 hodín k výraznému zvýšeniu aktivity v rámci altcoinového priestoru. Počas tohto obdobia Litecoin výrazne prekonal svoje náprotivky a v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom vykazoval výrazne vyšší objem transakcií. Tento nárast aktivity podčiarkuje rastúci záujem a angažovanosť investorov o Litecoin.

Okrem toho stojí za zmienku podstatné zníženie priemerného veku investícií do Litecoinu. Tento trend pravdepodobne naznačuje, že veľryby s dlhou životnosťou a významní držitelia do značnej miery prerozdelili svoje zostatky a dostali ich do obehu. Takáto aktivita môže mať býčie dôsledky na dynamiku cien Litecoinu.

Nedávny nárast pozornosti LTC je v súlade s vývojom v rámci jeho ekosystému.

Tento týždeň americká Commodity Futures Trading Commission (CFTC) oficiálne označila Litecoin (LTC) za komoditu spolu s Ethereom (ETH). K tomuto uznaniu došlo v kontexte prebiehajúceho právneho prípadu týkajúceho sa kryptoburzy KuCoin.

„KuCoin žiadal a akceptoval objednávky, akceptoval majetok na maržu a prevádzkoval nástroj na obchodovanie s futures, swapy a pákové, maržované alebo financované maloobchodné transakcie zahŕňajúce digitálne aktíva, ktoré sú komoditami vrátane bitcoínov (BTC), éteru (ETH), a Litecoin (LTC).“

Navyše, predstavenie Litecoin Futures spoločnosťou Coinbase Institutional vnieslo do obchodníkov novú dôveru. Vývojári sú medzitým odhodlaní vylepšovať schopnosti a funkčnosť Litecoinu s pokračujúcim vývojom Core v0.21.3.

Táto inovácia je integrácia rozširujúcich blokov Mimble Wimble (MWEB). Táto funkcia má výrazne zlepšiť škálovateľnosť a súkromie Litecoinu. MWEB je kľúčovým komponentom pri posilňovaní bezpečnosti transakcií, súkromia a celkovej spoľahlivosti.

Trhoví analytici vyjadrili býčí sentiment týkajúci sa ceny Litecoinu (LTC), pričom očakávali nárast na 150 USD. Napriek tomuto optimizmu sa uznáva potenciálny veľký odpor na tejto cieľovej úrovni.

Na základe údajov IntoTheBlock je približne 8,16 milióna LTC uložených na 590 000 adresách blízko úrovne 150 USD. Značný počet investorov, ktorí nadobudli Litecoin v roku 2021, sa rozhodol držať svoje mince a očakával ich predaj, keď sa cena priblížila k ich vstupnému bodu. V dôsledku toho môže Litecoin v blízkej budúcnosti čeliť značnému predajnému tlaku

Zdroj: azcoinnews