USA Pokračuje v predaji zadržaných BTC

Údaje o blockchaine ukazujú ako vláda Spojených štátov predáva väčšie množstvá svojich bitcoinových (BTC) držieb, čo môže potenciálne zvýšiť predajný tlak na trh s kryptomenami.

Podľa informácií od analytika ZachXBT, vládou kontrolovaný BTC spojený s darknetovým trhom Silk Road, nedávno postrehol menšiu transakciu s Coinbase, ktorú vláda používa na predchádzajúci predaj mincí.

Po tejto transakcii vládna peňaženka previedla 1999 BTC na Coinbase Prime s hodnotou 139 miliónov dolárov v čase prevodu. V súčasnosti vládna adresa pre jej držbu bitcoínov Silk Road obsahuje 29 799 BTC, čo predstavuje približne 1,96 miliardy USD.

Tento krok prichádza po tom, čo vláda koncom roka 2021 zabavila viac ako 50 000 BTC spojených s Silk Road od hackera na trhu Jamesa Zhonga. Odvtedy vláda tieto mince postupne rozpredáva, pričom posledný predaj zahŕňal 9 000 BTC v júli 2023. .

Vládne BTC mali minimálny viditeľný vplyv na dynamiku cien Bitcoinu. Je pozoruhodné, že jeho počiatočný predaj 9 861 BTC v marci 2023 predchádzal 25% nárastu hodnoty bitcoinu predtým, ako ministerstvo spravodlivosti transakciu oficiálne potvrdilo.

Zdroj: azcoinnews